Fina Dimi!

Idag har varit en speciell dag i vår lilla Dimis lite mer än tre månader långa liv. Hon har nämligen från att varit en helt vanlig dvärghamster blivit en trebent sådan.

När jag kom hem efter en kvälls jobbande och natts dansande i söndags morse fann jag vår lilla söta Dimi hängande i sin bur med ett av sina ben fastklämt emellan vattenflaskan och burspjälorna. Det var en helt fruktansvärd syn, hennes ena bakben var avknäckt och hon blödde lite. Jag tog försiktigt loss henne och satte mig med henne i handen och försökte komma på vad man smartast gör en söndag morgon klockan 06,30 med en eventuellt döende hamster vars ben ryckts av och fot hänger i skinnslamsor...
Jag la in henne i buren igen och bad en bön samt ringde jose och grät lite. Lite senare ringde jag en jourhavande veterinär som kunde ta emot oss till den nätta kostnaden av 50 euro plus arbetskostnad för det eventuella ingreppet som skulle göras. Oj, himmel vilka samvetskval jag led. Alldeles för mycket pengar för en som jag men herre min gud det handlade ju om att rädda livet på vår älskade Dimi. Jag rådgjorde med mig själv och tog det egoistiska och aningen cruela beslutet att vänta tills måndag då taxan var 20 euro plus arbetskostnad. Jag gick och jobbade några timmar och hade vår lilla sötnos i tankarna hela dagen.
I morse tog vi bilen jag, Elvia och Dimi och for till veterinären. Han konstaterade snabbt att det enda man kunde göra för dimi var att amputera hennes lilla förolyckade ben. Vi tog en liten prommis hem till Robert och Björn (min fd hund) medans Dimi blev ett ben fattigare.
Under dagen har vi haft henne med oss i en liten resebur för att hålla koll på henne, så att hon inte biter av stygnen etc. Dimi blev med ens en erfaren hamster med resvana. Hon har varit på Rytmisk gymnastik, skolrådsmöte, gynekologbesök och shoppingtur i fruktaffären.
Nu sover hon och Elvia gott och jag bör göra detsamma.
Nedan kommer lite fler hamsterkort.
KRAMKRAMKRAM

Dimi med sin mamma Sisi.


En röd liten korg med en vit liten hamster.


Jag erkänner, vi har fått 8 nya hamsterungar... Summa sumarum 13 hamstrar med sammanlagt 51 ben.
KRAM

blandad kompott


I los pinos på picknick vid Maritas 5-årsdag.



Här spexar Elvia och Iris på en utflykt till Costa Ballena, resaturangbesök och parkpromenad.



Oj, oj, så otroligt glad Elvia blev av gudfader Ricardos oväntade present. nintendo dsi, cericerosa! Total lycka.



Mys och spel med Ricardo, el padrino.



Vidunderligt vackert färgad solnedgångshimmel en kväll i början av april. Jose och elvia verkar dock vara upptagna med att kika på anra saker än den fina himlen...



Såhär fina blev årets påskägg. Vi målade, glittrade, band, färgade med lökskal. Supermysigt! Sammanlagt 7 barn och 5 vuxna här hemma på pysseldag.

KRAM så länge.


RSS 2.0